AIRBRUSH TEMİZLİĞİ

 

ÜSTTEN BESLEME DUAL ACTION - INTERNAL MIX AIRBUSH TEMİZLİĞİ

1.      HAZNEDE KALAN BOYA BOŞALTILIR

2.      FAZLA TEMZİLEME SIVISI VE ZAMAN HARCAMAMAK İÇİN BEZ YA DA KAĞIT HAVLU YARDIMIYLA AIRBRUSHIN BOYA HAZNESİNDEKİ BOYA SİLİNİR

3.      BU AŞAMADA ORTA SERTLİKTE, HAZNE İÇERİSİNE SIĞABİLECEK  VE AIRBRUSHIN UÇ KISMINA TAÇ / CROWN VE NOZZLE COVER ETRAFINDA ÇALIŞABİLECEK ÖLÇÜDE BİR FIRÇA KULLANMANIZDA FAYDA VAR.

FAZLA BOYA TEMİZLENDİKTEN SONRA AIRBRUSHIN HAZNE İÇERİSİNE AŞAĞIDA TAVSİYE EDİLEN ÇÖZÜCÜ TEMİZLEME SIVILARINDAN HERHANGİ BİRİSİNDEN BİR MİKTAR KONULARAKFIRÇA YARDIMIYLA HAZNE İÇERİSİ VE NOZZLE ETRAFI TEMİZLENİR, BU SIRADA PÜSKÜRTME HAREKETİ DE YAPILARAK TEMZİLİK KOLAYLAŞTIRILIR. BU AŞAMA GEREĞİ KADAR TEKRARLANABİLİR.

 

TAVSİYE EDİLEN ÇÖZÜCÜ TEMZİLEME SIVILARI :

4008 - Auto Air Restorer 16fl.oz (480ml)

5619-16 AB Airbrush & Spray Gun Restorer 16fl.oz/480ml

 

TAVSİYE EDİLEN TEMZİLEME SIVILARI :

W201-12 Galonluk Wicked Airbrush Cleaner 1 Gal. / 3.80 lt

4007 - Auto Air Airbrush Cleaner 16fl.oz (480ml)

5618-16 AB Airbrush Cleaner 16fl.oz/480ml

 

4.      FIRÇA TEMİZLİĞİ AŞAMASI TAMAMLANDIKTAN SONRA HAZNE İÇERİSİNE BİR MİKTAR DAHA ÇÖZÜCÜ TEMZİLEME SIVISIKONULARAK YUMUŞAK BİR BEZ YA DA PEÇETE YARMIYLA İĞNEYE ZARAR VERMEDEN AIRBRUSHIN UÇ KISMINA BASKI UYGULANIP FLASCH BACK HAREKETİ İLE  GARGARA YAPTIRILIR.

FLASH BACK HAREKETİ YAPTIRILIRKEN HAZNE İÇERİSİNDEKİ TEMZİLEME SIVISI ÇOK FAZLA NOZZLE´DAN PÜSKÜRTÜLMEDEN BİRKAÇ TEKRARDAN SONRA HAZNEDEN HIZLI BİR ŞEKİLDE BOŞALTILMALIDIR Kİ; GARGARADA ÇIKAN BOYA PARTİKÜLLERİ TEKRAR NOZZLE´A YÖNLENMESİN.

 

FLASH BACK HAREKETİ : DUAL ACTION VE INTERNAL MIX ÖZELLİKTEKİ AIRBRUSHLARDA UYGULANABİLİR. AIRBRUSH NORMAL PÜSKÜRTME YAPMAYA ÇALIŞIRKEN, SERİ BİÇİMDE AIRBRUSHIN UCU VE NOZZLE COVER ETRAFI TIKANIP AÇILARAK, UÇ KISIMDAN ÇIKMAYA ÇALIŞAN HAVANIN TEMİZLEME SIVISINI HAZNEYE DOĞRU TEKRAR YÖNLENDİRMESİYLE, NOZZLE VE BOYA HAZNESİ ARASINDA YAPILAN ÇALKALAMA / GARGARA HAREKETİDİR.

 

5.      FLASH BACK HAREKETİ TAMAMLANINCA AIRBRUSHIN HANDLE KISMI ÇIKARILARAK, İĞNENİN SABİTLEME VİDASI BİRAZ GEVŞETİLİR VE İĞNE SERBEST KONUMA GETİRİLİR.

BİR MİKTAR DAHA TEMİZLEME SIVISI HAZNEYE KONULARAK BİR ELİNİZ TETİĞE BASILI HAVA PÜSKÜRTÜLÜRKEN, DİĞER ELİNİZLE SERBEST KONUMDAKİ İĞNE NOZZLE´A YÜKLENMEDEN İLERİ GERİ HAREKET ETTİRİLEREK HAZNEDEKİ SIVI BİTENE KADAR PÜSKÜRTME YAPILIR. SIVI BİTİNCE İĞNE AIRBRUSHTAN AYRILIP ÜZERİNDE KALAN BOYALAR DA TEMİZLEME SIVISI VE BEZ YA DA PEÇETE YARDIMIYLA SİLİNİP, TEKRAR YERİNE TAKILIR.

6.      RESTORER´LI BİR BEZ YA DA PEÇETE YARDIMIYLA AIRBRUSH GÖVDESİNDE KALMIŞ BOYA ARTIKLARI DA TEMİZLENİR.

7.      İHTİYAÇ DURUMUNA GÖRE NOZZLE COVER / NOZZLE´I ÇEVRELEYEN PARÇA DA SÖKÜLEREK NOZZLE SÖKÜLMEDEN ETRAFINDAKİ BOYA ARTIKLARI DA FIRÇA VE RESTORER İLE TEMİZLENİR.

8.      RESTORER YANİ ÇÖZÜCÜ TEMİZLEME SIVISI AIRBRUSH ÜZERİNDE KALMAMALIDIR. AKSİ HALDE BİR SONRAKİ AIRBRUSH UYGULAMASINDA ĞÜSKÜRTTÜĞÜNÜZ BOYAYA KARIŞARAK, PÜSKÜRTTÜĞÜNÜZ YÜZEYDE BOYANIN ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLABİLİR. BU NEDENLE FLASH BACK HAREKETİ NORMAL TEMİZLEME  SIVISI OLAN VE RENK GEÇİŞLERİ ARASINDA KULLANILAN AIRBRUSH CLEANER İLE TEKRARLANIR. AIRBUSH ÜZERİNDE KALMIŞ RESTORER´DAN ARINDIRILMALIDIR.

9.      AIRBUSHINIZ BİR SONRAKİ KULLANIMA HAZIRDIR.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.